Mijn naam is Jelle Thys. Ik ben geboren op 4 februari 1994 en woon te Putte, België. Ik was 8 jaar toen ik, met mijn ouders op vakantie in Normandië, de WO2 microbe te pakken kreeg. Ik raakte er geboeid door de Tweede Wereldoorlog. Maar, niet alleen de historie van de slagen uit de Tweede Wereldoorlog interesseert mij, maar ook de historie van zij die hem meemaakten. We kunnen en mogen nooit vergeten wat zij opofferden om ons te bevrijden van de waanzin van het Nazisme!
Enkele jaren geleden begon ik ook een WO2-verzameling. Het was tijdens dit verzamelen (door de aankoop van een Ike Jacket) dat ik in contact kwam met de veteraan die dit Ike Jacket ooit zelf droeg. Deze bijzondere vriendschap en, het ondertussen al meerdere jaren durende, contact wekte mijn intresse voor zijn eenheid, de 9de Tankdivisie.
Veteranen ontmoeten en begroeten is één van mijn grote passies. Ik voel mij dan ook uitzonderlijk trots dat ik in mijn nog jonge leven reeds talrijke mannen van de grootste generatie ooit heb mogen leren kennen. Via één van deze ontmoetingen begon dan weer mijn passie voor de 83ste Infanterie divisie en ik werd zelfs lid van de 83rd Infantry Division Association.

Hiermee probeer ik kort te schetsen hoe het voor mij allemaal begon. En omdat ik mijn passie met de wereld wil delen ben je vandaag, op dit moment, mijn website aan het lezen. VEEL PLEZIER!